رئیس مرکز تحقیقات، تعلیمات و حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طبق آمار ۴۰ درصد بازنشستگیهای پیش از موعد جهان در رابطه با حوادث ناشی از کار است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی مظفری ظهر امروز در دومین همایش ملی بهداشت، ایمنی و محیط زیست که در فرهنگسرای آیینه اراک برگزار شد با اشاره به حوادث ناشی از کار اظهار داشت: متاسفانه حوادث ناشی از کار بسیار بالا بوده و در این زمینه نیازمند تغییر رویکرد غرامتمحور به رویکرد پیشگیرانه هستیم.
وی افزود: البته این تلفات نسبت به گذشته کاهش یافته و با آسیبشناسیهای انجام شده موارد لازم در کارگاههای زیر ۲۵ نفر شناسایی شده و به منظور رفع این نیازها آییننامههایی از سوی شورای عالی حفاظت فنی که شامل مقررات ایمنی و بهداشت کار است تدوین شده و تعیین صلاحیت پیمانکاران براساس قوانین انجام شد که الزام حضور یک مسئول ایمنی را برای کارگاههای زیر ۲۵ نفر ایجاد کرد.
رئیس مرکز تحقیقات، تعلیمات و حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: ۴۴ درصد تلفات ناشی از حوادث کار در ایران مربوط به سقوط از ارتفاع است و بیشتر تلفات ناشی از کارهای ساختمانی بوده که باید اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.
مظفری بیان کرد: سازمان بینالمللی کار در سال ۱۹۱۹ تاسیس شد که تاکنون ۴۰۰ مقاولهنامه، توصیهنامه و توافقنامه مطرح و تصویب شده که بیش از نیمی از آنها به حوزه ایمنی و بهداشت کار مرتبط است.
وی ادامه داد: بهرغم تمام تاکیدات و مستندات بینالمللی در این زمینه همچنان آمار حوادث و بیماریهایی که منجر به مرگ در این حوزه میشوند بالا بوده و سالانه ۳۴۰ میلیون حادثه کاری و ۳۴۰ هزار مرگ مستقیم در اثر حوادث کاری در جهان رخ میدهد.
رئیس مرکز تحقیقات، تعلیمات و حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: همچنین دو میلیون مرگ ناشی از بیماریهای شغلی در جهان رخ میدهد و روزانه ۸۶۰ هزار حادثه منجر به جرح ناشی از کار در جهان اتفاق میافتد، بیماریهای ناشی از کار بحث بسیار مهمی است چرا که سالها بعد از بازنشستگی نیز نمایان شده و سلامت فرد را تحت تاثیر قرار میدهد و روزانه ۶۴۰۰ بیماری و حادثه منجر به مرگ در جهان رخ میدهد و به لحاظ کمی ۴ درصد تولید ناخالص داخلی جهان صرف بیماریهای ناشی از کار میشود.
مظفری خاطرنشان کرد: بنابراین ایمنی در کار مسئله بسیار مهمی است که باید در راستای تامین این ایمنی تلاش کرد این مسئله حتی در کشورهایی پیشرفتهای مانند نروژ، فنلاند، سوئد و ایتالیا نیز رقم قبل توجهی از تولید ناخالص داخلی را هدر داده و صرف بیماریهای ناشی از کار میکند که در نروژ این رقم ۶ درصد، در فنلاند ۴ درصد، سوئد ۳٫۸ درصد و ایتالیا ۳٫۲ درصد است.
وی افزود: بنابراین این معضل یک مسئله جهانی است و کشورهایی مانند انگلیس و غیره نیز که پیشرفته بهشمار میروند درگیر هستند طبق آمار ۴۰ درصد بازنشستگیهای پیش از موعد جهان در رابطه با حوادث ناشی از کار است.