ثبت نام

پرداخت خسارت مالی نقص عضو کارگر را جبران نمی‌کند

isna-6-349-th3

رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار کشور با بیان اینکه پرداخت خسارت مالی هنگام وقوع حوادث کار نقص عضو کارگر را جبران نمی‌کند، از الزام فراگیری آموزشهای ایمنی برای مدیران شرکتهای پیمانکاری خبر داد.

رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار کشور با بیان اینکه پرداخت خسارت مالی هنگام وقوع حوادث کار نقص عضو کارگر را جبران نمی‌کند، از الزام فراگیری آموزشهای ایمنی برای مدیران شرکتهای پیمانکاری خبر داد.

ابوالفضل اشرف منصوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: یکی از معضلات وقوع حوادث عدم رعایت مسایل ایمنی از سوی شرکتهای پیمانکاری است و متاسفانه بسیاری از پیمانکاران برای پیشگیری از حوادث ناشی از کار به بیمه‌هایی همچون بیمه مسئولیت، بیمه مدنی و بیمه بی‌نام اتکا می‌کنند و در صورت وقوع حوادث کار بلافاصله خود را پشت بیمه‌ها پنهان می‌کنند.

وی افزود: اگر از پیمانکاری خواسته شود مسایل ایمنی را رعایت کند خود را بیمه بی‌نام و تمام خطر می‌کند تا به سادگی از زیر بار رعایت مسایل و نکات ایمنی فرار کند.

اشرف منصوری تصریح کرد: این دسته پیمانکاران با خرید بیمه بی‌نام برای ۱۰ نفر کارگر، حکم قتل عام آنها را امضا می‌کنند و در صورت کشته شدن یا نقص عضو افراد، در قالب بیمه پرداخت خسارت می‌کنند در حالی که پرداخت هرگونه مبلغ و خسارت مالی نمی‌تواند نقص عضو کارگر را جبران کند.

رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی مسئولین حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار کشور، با اشاره به آیین‌نامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران، افزود: در این آیین نامه تاکید شده است که شرکتهای پیمانکاری در عین گرفتن صلاحیت ایمنی باید یکسری تعهدات را نیز برعهده بگیرند به نحوی که چنانچه در مدت کار حادثه‌ای اتفاق بیفتد و شرکت پیمانکاری مقصر شناخته شود، پروانه صلاحیت آن شرکت باطل شده و از ادامه فعالیت وی در سراسر کشور جلوگیری می‌شود.

اشرف منصوری خاطرنشان کرد: طبق آیین نامه و دستورالعمل ایمنی پیمانکاری، در صورتی که بازرس کار یا اداره بازرسی کار از محل فعالیت پیمانکاری بازدید و کوچکترین تخلفی از قبیل عدم رعایت نکات ایمنی و فنی نظیر عدم استفاده از کلاه و کفش ایمنی را مشاهده کند، پیمانکار را جریمه می‌کند.

به گفته وی کمترین مجازات پیمانکار متخلف در صورت عمل نکردن به تعهد گرفتن اخطار است و اگر فعالیت وی منجر به خسارت جانی شده باشد به اشد مجازات و لغو پروانه صلاحیت پیمانکاری محکوم می‌شود.

رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی مسئولین حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار کشور درعین حال با اشاره به الزام فراگیری آموزشهای ایمنی در قانون کار تصریح کرد: یکی از معضلات موجود این است که هیچ آموزشی برای مدیران عامل و اعضای هیات مدیره نداشتیم اما بر اساس آیین‌نامه دستورالعمل صلاحیت ایمنی پیمانکاری، مدیران عامل نیز موظف به آموزش شده‌اند و باید آموزشهای ایمنی را فرا بگیرند.

اشرف منظوری اضافه کرد: خوشبختانه با توجه به برگزاری دوره‌های آموزشی توسط انجمن‌های صنفی مسئولین حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار در استانها، امروز بخش عمده‌ای از مسئولان شرکتها و مدیران عامل پای کلاسهای آموزشی آمده‌اند و به پشتوانه این آیین نامه با تبعات فوت فرد یا نقض عضو فرد آشنا شده‌اند.

وی با بیان اینکه آموزش ایمنی یک الزام است نه انتخاب، ابراز امیدواری کرد: با فراگیری دوره‌های آموزش ایمنی از سوی شرکتهای پیمانکاری، ضمن پیشگیری از وقوع حوادث ناشی از کار، نگاه مسئولان شرکتهای پیمانکاری از نگاه صرف بیمه‌گرایی خارج و به مسایل انسانی و تبعات حوادث کار معطوف شود تا جامعه‌ای کم حادثه‌تر داشته باشیم.

کانون سراسری انجمن های صنفی مسئولین حفاظت فنی،ایمنی و بهداشت کار کشور

کانون سراسری انجمن های صنفی مسئولین حفاظت فنی،ایمنی و بهداشت کار کشور | Iranian HSE NGO

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.