هنگام وقوع حادثه در معدن چه نهادهایی مقصرند
«هر معدن زیرزمینی باید دارای نقشه تهویه بوده و محاسبات و نقشه تهویه باید حداقل هر ششماه یکبار و همچنین هنگام تغییر در شبکه حفاریهای معدن تجدید شوند.»
به گفته یک کارشناس ایمنی مطابق با ماده ۲۷۹ آییننامه حفاظت و ایمنی در معادن کار کردن در محلهایی که هوای آن کمتر از ۱۹ درصد اکسیژن داشته باشد و یا میزان گازهای مضر آن از حد مجاز زیادتر باشد، ممنوع است.
«ابوالفضل اشرفمنصوری» رئیس کانون انجمنهای صنفی ایمنی و بهداشت کشور در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: مسئول حفظ ایمنی معدن بر عهده مسئول یا سرپرست معدن، مسئول فنی، مسئول ایمنی معدن و مهندس ناظر است که باید بهطور مستمر دستگاههای گازسنج را کنترل کنند.
وی افزود: مطابق ماده ۲۸۸ آییننامه حفاظت و ایمنی در معادنهر معدن زیرزمینی باید دارای نقشه تهویه بوده و محاسبات و نقشه تهویه باید حداقل هر ششماه یکبار و همچنین هنگام تغییر در شبکه حفاریهای معدن تجدید شوند.
منصوری در خصوص مجوزهای ورود به معدن(پرمیت) ادامه داد:مواد ۹ تا ۱۶ آییننامه حفاظت و ایمنی در معادن بر دارا بودن مجوزهای ورود کارگران به معدن تأکید دارد.
رئیس انجمن صنفی سلامت و بهداشت و ایمنی کار، خفگی بر اثر انتشار گاز به دلیل واکنشهای شیمیائی مواد معدنی و کانیها در زمین، ریزش معدن، انفجار در معدن با کوچکترین جرقه را از جمله خطرات معدنکاران برشمرد.
این کارشناس ایمنی همراه داشتن کپسولهای اکسیژن در معدن و پوشش لباسهای ضد جرقه، همچنین خودداری کردن از بردن تلفن همراه و دیگر لوازم الکترونیکی تولید کننده جریان الکتریسیته و جرقه در هوا را نکات مهم رعایت ایمنی کار در معادن دانست.
منصوری در خصوص اقدامات پیشگیرانه از حوادثمعدن گفت:مطابق ماده ۱۷۱ قانون کار «متخلفان از تکالیف مقرر، حسب مورد با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به مجازات حبس یا جریمة نقدی و یا هر دو محکوم خواهند شد».
وی اجرای این احکام را پس از رأی نهایی کارشناس رسمی دادگستری در هر پرونده اعلام کرد.