ثبت نام

هوش مصنوعی، آیندۀ ۸۰ درصد از مشاغل زنان را تهدید می‌كند

کارگران

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تقریبا ۸۰ درصد مشاغل زنان در معرض خطر هوش مصنوعی مولد هستند.

ظهور هوش مصنوعی مولد (AI) به دلیل تاثیر بالقوه‌اش بر کسب و کارها، آینده مشاغل زیادی را در معرض تهدید قرار داده است. این امر در سال‌های اخیر انتقادات بسیاری را برانگیخته است، چراکه افراد می‌ترسند شغل خود را از دست داده یا روزی را ببینند که با ارزش‌ترین بخش‌های وظایف روزانه ‌شان، توسط سیستم‌های اتوماسیون کامپیوتری انجام می‌شود.

گزارش اخیر بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس نشان می‌دهد که معادل ۳۰۰ میلیون شغل تمام ‌وقت در ایالات متحده و اروپا، به دلیل این فناوری نوظهور در معرض اتوماسیون قرار دارند.

در حالی که سهم مردان در بازار کار بیشتر از زنان است، تاثیر ورود هوش مصنوعی بر مشاغل ممکن است برعکس باشد. تحقیقات جدید نشان می‌دهند که زنان بیشتر از مردان در معرض آسیب حاصل از اتوماسیون قرار دارند.

بنابر مطالعات جدید و با در نظر گرفتن توزیع جنسیتی در بازار کار، از آنجایی که برخی مشاغل راحت‌تر از سایرین خودکار می‌شوند، زنان ممکن است بیشترین ضرر را به دلیل هوش مصنوعی مولد متحمل شوند.

مارک مک نیلی، استاد بازاریابی در مدرسه کنان-فلاگلر و نویسنده اصلی این تحقیق به یورونیوز می‌گوید: «شما اگر در بخش مردان باشید، مشاغل به حالت مساوی ۵۰ ۵۰ بین مشاغل یقه سفید (کارمندی و اداری) و یقه آبی (یدی و کارگری) تقسیم می‌شوند. اما در بخش زنان ۷۰ درصد یقه سفید و ۳۰ درصد یقه آبی هستند و بنابراین زنان بیشتری در این فضا تحت تاثیر قرار می‌گیرند.».

بنابر تحقیق انجام‌ گرفته، ۷۹ درصد از زنان شاغل در کارهایی مشغول هستند که مستعد جایگزینی توسط هوش مصنوعی و اتوماسیون می باشند. مچنین، مشاغل اداری زیادی در صنایع مختلف وجود دارند که ممکن است به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار گیرند. حدود ۷۰ درصد این مشاغل توسط زنان پر می‌شود و آنها یکی از دسته‌‌ مشاغلی خواهند بود که به طور قابل توجهی ضربه خواهند خورد.

سایر صنایعی که در آنها موقعیت‌های کاری عمدتاً توسط زنان اشغال می‌شود و انتظار می‌رود با ورود هوش مصنوعی تحت تاثیر قرار گیرند، به ترتیب مراقبت‌های بهداشتی (۷۶ درصد)، آموزش (۷۳ درصد) و خدمات اجتماعی (۶۷ درصد) می باشند.

کارشناسان می‌گویند هرچند هوش مصنوعی مولد، این پتانسیل را دارد که مشاغل مختلف را مکانیزه کرده یا تا حدی خودکار نماید، اما همزمان فرصت‌های تازه‌ای را برای مشاغل جدید ایجاد خواهد کرد.

در واقع اگر به لحاظ تاریخی به این موضوع نگاه کنیم، از زمانی که برای بهره‌وری بالاتر و پرداخت هزینه کمتر، از فناوری های جدید برای جایگزینی کارگران استفاده ‌شده است، مشاغل جدیدی پدیدار شده اند که قبلا وجود نداشتند.

از زاویه‌ای دیگر، هوش مصنوعی برای خودکارسازی کارهای تکراری خسته کننده در مشاغل مختلف، می‌تواند مفید باشد. به عنوان مثال، بیش از ۷۰ درصد از اعضای کادر درمان را زنان تشکیل می دهند. هوش مصنوعی مولد با پاسخ به سوالات بیماران در مورد تشخیص‌ها و رویکردهای تجویزی، می‌تواند به کارشناسان مراقبت‌های بهداشتی کمک کند. در واقع با انجام این کار و کمک به بیمار برای دریافت پاسخ سوالات خود، ممکن است وقت بیشتری را برای زنان عضو کادر درمانی آزاد کند تا آن‌ها بتوانند مدت زمان بیشتری را با بیمار بگذارنند.

در همین حال و در عصر هوش مصنوعی، حضور مؤثر در بازار کار مستلزم تغییر در طرز فکر پیرامون مهارت‌های ضروری مورد نیاز جهت انجام کار است. کارگران باید تلاش کنند دانشی را که هوش مصنوعی ارایه می‌کند دریافت کرده و یاد بگیرند که چگونه از آن به خوبی استفاده کنند و سرانجام خود را متمایز نمایند.

کانون سراسری انجمن های صنفی مسئولین حفاظت فنی،ایمنی و بهداشت کار کشور

کانون سراسری انجمن های صنفی مسئولین حفاظت فنی،ایمنی و بهداشت کار کشور | Iranian HSE NGO

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.