اهم مطالبات کارگران ایران در نشست تشکلات کارگری و وزیر تعاون،کار ورفاه اجتماعی
به گزارش روابط عمومی کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران در اولین نشست رسمی نمایندگان تشکلات کارگران ایران اهم مطالبات جامعه کارگری مطرح شد در این نشست که با حضور دکتر عبدالمکلکی وزیر تعاون،کار ورفاه اجتماعی ،مهندس شاکرمی معاون روابط کار و مهندس یوسفی مدیرکل سازمان های کارگری و کارفرمائی وزارت تعاون،کار ورفاه اجتماعی،دکتر بابائی فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی ، دکتر اسماعیلی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی،دکتر عنابستانی نماینده مردم سبزوار و رئیس کارگروه اشتغال در مجلس شورای اسلامی و جمعی از روسای احزاب و تشکلات عالی کارگری ازجمله کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران ،کانون شوراهای اسلامی ایران و مجمع نمایندگان کارگری کشور در محل جلسات وزارت کار تشکیل گردید. و در خصوص مشکلات و معضلات جامعه کارگری مباحث مختلفی مطرح گردید .از جمله اهم مطالباتی که مطرح شد توسط سید ابوالفضل اشرف منصوری رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران بدین شر ح بود :
- تحقق اهداف کار شایسته و پیگیری و اجرای «تصویبنامه مورخ ۱۳۹۸ هیئتوزیران، در زمینه سند ملی کار شایسته».
- برقراری عدالت مزدی و منع تبعیض در پرداخت دستمزد در کارهای هم ارزش و در شرایط یکسان، بهویژه در میان کارگران با قراردادهای پیمانکاری و دیگر نابرابریهای جنسیتی در پرداخت دستمزدها (موضوع ماده ۳۸ قانون کار و مقاوله نامه شماره ۱۰۰ سازمان بینالمللی کار).
- رعایت اصل کفایت دستمزدها، بهمنظور افزایش قدرت خرید و تضمین امنیت معیشت کارگران وجبران شکاف معیشتی خانوارهای کارگری و فقر عمومی ناشی از آن.
- اهتمام جدی در برقراری عدالت در حوزه اشتغال ، دستمزد وحقوق زنان کارگر.
- اهتمام جدی در همسان سازی واقعی معیشت بازنشستگان کارگری.
- اهتمام جدی در تهیه مسکن برای کارگران و بازنشستگان.
- تضمین حقوق بنیادین کارگران از طریق الحاق به مقاوله نامههای (شماره ۸۷ و ۹۸) سازمان بینالمللی کار با عناوین «آزادی انجمنها و حمایت از حق تشکل» و «حق تشکل و مذاکره جمعی»
- اصلاح ساختار شورای عالی کار بهعنوان نهاد تصمیم گیر جمعی در سطح ملی، بهمنظور تقویت حکمرانی کار و سهجانبه گرایی.
- تغییر ساختار سازمان تامین اجتماعی و احیاء شورای عالی تامین اجتماعی .
- ایجاد نظام فراگیر بیمههای اجتماعی برای کارگران شاغل در بخشهای مختلف اقتصاد، بهویژه رفع موانع و مشکلات مربوط به بیمه کارگران ساختمانی ، نانوایان ، رانندگان وشاغلین در فضای مجازی.
- اصلاح قانون بیمه بیکاری با هدف افزایش ضریب حمایتی مشمولان تحت پوشش و ایجاد صندوق بیمه بیکاری .
- تضمین امنیت شغلی کارگران از طریق جلوگیری از انعقاد قراردادهای موقت در مشاغلی که ماهیت مستمر دارند.
- حق برخورداری کارگران از محیط کار ایمن و سالم با هدف کاهش حوادث و بیماریهای کار.
- مردمی کردن اقتصاد از طریق اولویتبخشی به تعاونیهای کارگری و بنگاههای خویشفرمایی کارگری در واگذاریهای اموال و شرکتهای دولتی.
هادی ابوی دبیر کل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران در جلسه دیدار با دکتر عبدالملکی وزیر تعاون رفاه اجتماعی با اشاره به سخنان ریاست محترم جمهوری مبنی بر اینکه ما از اصحاب ” ما میتوانیم هستیم” و با توجه به منویات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب معظم له مبنی بر مشارکت مردمی و فعالیت های نیکوکاری عنوان داشت تشکیل و حضور در این جلسات اجرای این فرمایشات است.
ابوی با اشاره به توصیه های مقام معظم رهبری مبنی بر امید و نگاه خوشبینانه به آینده عنوان داشت قطعاً این موارد مهم در سرلوحه کار کانونعالی در جهت همکاری های مناسب با دولت خواهد بود.
ابوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخاب دکتر عبدالملکی به عنوان وزیر بزرگترین وزارتخانه اجتماعی ومردم اعلام داشت از اینکه ریاست محترم جمهور جوانترین وزیر را برای این وزارتخانه معرفی و نمایندگان محترم مجلس رای اعتماد دادند بسیار خوشحال و خرسند هستیم.
هادی ابوی از نمایندگان محترم مجلس بویژه اعضای کمیسیون اجتماعی و فراکسیون کارگری بجهت همراهی و حضور در اینگونه جلسات نیز تشکر نمود.
دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور در بخش دیگری از سخنان گفت: این کانون در سال ۸۹ تاسیس و در حال حاضر دارای ۱۵۰۰ انجمن صنفی با جمعیتی در حدود ۶ میلیون نفر کارگر شاغل در صنعت وخدمات و دارای تعدادی کانون سراسری تخصصی و استانی می باشد.
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران داروخانه های کشور با اشاره به فعالیت کانون های سراسری عنوان داشت این تشکلات کارگری عضوی از کانونعالی بود و بصورت تخصصی مطالبات صنفی خود را دنبال مینمایند.
ابوی یکی از اهداف کانونعالی را عضویت همه کارگران در تشکلات کارگری تخصصی عنوان داشت وعنوان داشت بیش از ۵ میلیون کارگر شاغل در مشاغل خدماتی وجود دارند که فاقد تشکل هستند ایشان یادآور گردید با همکاری وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به ویژه وزیر انقلابی و جهادی آن می توان در یک برنامه ریزی مدون برای این کارگران ایجاد تشکل نمود.
هادی ابوی با ضروری دانستن ایجاد مراکز خدماتی آموزشی و رفاهی کارگران و مرکز نیکوکاری عنوان داشت به صورت پایلوت در استان خراسان رضوی ودر شهر مشهد مقدس مرکز آموزشی و ورفاهی با هدف خدمات رسانی به کارگران و مرکز نیکوکاری کار وتلاش با هدف خدمت رسانی به کارگران نیازمند کمک به ویژه در بحث کرونا ایجاد شده است.
دبیر کل کانون عالی مطالبات جامعه کارگری را اینگونه بیان داشت :
۱-کمک و مساعدت به تشکیل و فعالیت تشکلات صنفی کارگری به جای دخالت های غیرمنطقی.
۲ – بهاء دادن به تشکلات کارگری و استفاده از توانمندیهای این تشکلات به عنوان بازوان قوی وزارت وزارتخانه.
۳- حل نمودن امنیت شغلی و معیشت کارگری به عنوان دو مشکل اساسی به جا مانده از دولت های قبل.
وی با اشاره به دیدگاه ویژه ریاست جمهوری و دولت سیزدهم به ساخت مسکن به ویژه مسکن کارگری عنوان داشت، ساخت مسکن کارگری تنها با همکاری تشکلات و تعاونی ها حل شدنی است و لاغیر .
ابوی در پایان از دکتر عبدالملکی خواست جلسات به صورت تخصصی با تشکلات برگزار گردد و از حسن نظر وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در خصوص بها دادن به اصل مشارکت و سهجانبه تشکر و قدردانی نمود.